Op 22 september 2020 heeft de Kansspelcommissie een rondetafel georganiseerd met als titel "Together for a better protection of gamblers". Aan deze ontmoeting namen zowel gokoperatoren, vertegenwoordigers van de hulpsector als wetenschappers deel. De nadruk lag op de dreiging en de gevaren die verbonden zijn aan illegale goksites. Hun gokaanbod heeft weinig aandacht voor regulering en bescherming van spelers, waardoor uitgerekend de positie van de meest kwetsbare mensen nog meer wordt verzwakt en ook legale operatoren in de problemen komen.

De voorzitter van de Kansspelcommissie, Magali Clavie, is van mening dat deze plaag alleen kan worden bestreden door beroep te doen op de deskundigheid en inspanningen van alle betrokken actoren. Omwille van de huidige gezondheidscrisis is het momenteel echter niet mogelijk om alle operatoren samen te brengen. Daarom nodigde de voorzitter op vrijdag 26 februari de vertegenwoordigers van drie legale gokoperatoren (BAGO en BVWK) uit om samen een preventie- en bewustmakingscampagne over deze kwestie op te zetten. Deze campagne kan, zodra ze is afgerond, door alle legale operatoren worden gebruikt en doorgegeven. Ook de hulpsector zal worden verzocht aan deze campagne bij te dragen.

Het doel is de spelers vóór Euro 2021 bewust te maken van het verschil tussen de legale en de illegale sector en van de risico's die aan de laatste verbonden zijn. Dat is dringend nodig, want het is bekend dat een dergelijk sportevenement een rechtstreekse invloed heeft op de populariteit van sportweddenschappen. De Kansspelcommissie toonde dit reeds aan in haar rapport uit 2018 dat werd opgesteld na afloop van het wereldkampioenschap voetbal: https://www.gamingcommission.be/opencms/export/sites/default/jhksweb_nl/documents/WK-rapport-Kansspelcommissie-NL.pdf