Recent nieuws

Openbaar standpunt koninklijk besluit 25 oktober 2018

23-jan-2020

U kunt hier het openbaar standpunt van de KSC betreffende het koninklijk besluit 25 oktober 2018 raadplegen.

Lees meer

Rapport: Gokreclame in de play-offs voetbal en het effect op gokactiviteit

3-jan-2020

Naar aanleiding van het reclamedebat inzake kansspelen en de publicatie van het koninklijk besluit van 25 oktober 2018[1] dat de regels voor gokreclame vastlegt en in werking trad op 1 juni 2019, heeft het Secretariaat van de Kansspelcommissie beslist om voor het eerst een kwalitatieve analyse te maken van de gokreclame aanwezig in de sport. ...

Lees meer

Prettige feestdagen!

19-dec-2019

De Kansspelcommissie en haar Secretariaat wensen u en ...

Lees meer

Welkom

Wilt u nagaan welke kansspelen toegelaten zijn in België? Bent u benieuwd naar de vergunningen die uitbaters van kansspelen nodig hebben? En hoe zit het precies met kansspelen via het internet?

De Kansspelcommissie biedt u graag een antwoord op deze en andere vragen. Sinds 1999 vervullen wij een belangrijke rol qua advies, het beslissen over vergunningen en controle in deze materie. Op deze website vindt u ondermeer informatie over onze bevoegdheden, onze partners en onze wettelijke basis.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, dan kunt u bij ons terecht voor meer informatie. U vindt onze contactgegevens rechts bovenaan elke pagina.

De Kansspelcommissie is ook actief op de sociale media. Volg ons gerust op Facebook en Twitter!

 

 

Aanbevelingen

 • Wist u dat...

  ...loterijen niet onder de bevoegdheid van de Kansspelcommissie vallen? Zo valt de Nationale Loterij onder de wet van 19 april 2002 tot rationalisering van de werking en het beheer van de Nationale Loterij. Alle andere loterijen vallen dan weer onder de loterijwet van 31 december 1851.

 • Wist u dat...

  … spelers die zich vrijwillig laten uitsluiten uit kansspelinrichtingen klasses I en II vaak proberen om er alsnog binnen te geraken? Een correcte registratie in EPIS is dus heel belangrijk.

 • Wist je dat...

  ... l'Institut fédératif des addictions comportementales (IFAC) in Nantes (Frankrijk) een onderzoeksinstituut is voor verslavingsgedrag? Op hun website vindt u interessante bronnen en links.

 • Wist u dat...

  ... een vrijwillige aanvraag tot uitsluiting uit casino’s en speelautomatenhallen door een speler nog dezelfde dag wordt uitgevoerd?

Informatieve nota's voor de sector

Informatieve nota

19-feb-2020

Informatieve nota

22-jan-2020

Informatieve nota

11-dec-2019

Kalender