Recent nieuws

WK-rapport 2018

27-jul-2018

Hier kunt u het WK-rapport van de Kansspelcommissie raadplegen over de weddenschappen tijdens het WK Voetbal 2018.

Lees meer

Secretariaat gesloten op 13 en 20 juni 2018

12-jun-2018

Wegens acuut personeelstekort zal het onthaal van het Secretariaat van de Kansspelcommissie op de 5e verdieping uitzonderlijk gesloten zijn op...

Lees meer

Persbericht: Kansspelcommissie voerde geen verhoging in van gemiddeld uurverlies bij goktoestellen

11-jun-2018

Kansspelen waarvoor door de Kansspelcommissie een vergunning werd toegekend, staan onder strikte controle. Zij moeten voldoen aan bepaalde...

Lees meer

Welkom

Wilt u nagaan welke kansspelen toegelaten zijn in België? Bent u benieuwd naar de vergunningen die uitbaters van kansspelen nodig hebben? En hoe zit het precies met kansspelen via het internet?

De Kansspelcommissie biedt u graag een antwoord op deze en andere vragen. Sinds 1999 vervullen wij een belangrijke rol qua advies, het beslissen over vergunningen en controle in deze materie. Op deze website vindt u ondermeer informatie over onze bevoegdheden, onze partners en onze wettelijke basis.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, dan kunt u bij ons terecht voor meer informatie. U vindt onze contactgegevens rechts bovenaan elke pagina.

De Kansspelcommissie is ook actief op de sociale media. Volg ons gerust op Facebook en Twitter!

 

 

Aanbevelingen

 • Wist u dat...

  ...loterijen niet onder de bevoegdheid van de Kansspelcommissie vallen? Zo valt de Nationale Loterij onder de wet van 19 april 2002 tot rationalisering van de werking en het beheer van de Nationale Loterij. Alle andere loterijen vallen dan weer onder de loterijwet van 31 december 1851.

 • Wist u dat...

  … spelers die zich vrijwillig laten uitsluiten uit kansspelinrichtingen klasses I en II vaak proberen om er alsnog binnen te geraken? Een correcte registratie in EPIS is dus heel belangrijk.

 • Wist je dat...

  ... l'Institut fédératif des addictions comportementales (IFAC) in Nantes (Frankrijk) een onderzoeksinstituut is voor verslavingsgedrag? Op hun website vindt u interessante bronnen en links.

 • Wist u dat...

  ... een vrijwillige aanvraag tot uitsluiting uit casino’s en speelautomatenhallen door een speler nog dezelfde dag wordt uitgevoerd?

Informatieve nota's voor de sector

Informatieve nota

25-jun-2018

Informatieve nota

9-mei-2018

Informatieve nota

14-mrt-2018

Kalender