Recent nieuws

Zwarte lijst van illegale gokwebsites

14-mrt-2018

Hier vindt u de lijst van websites die illegaal zijn volgens de Kansspelcommissie.

Lees meer

Persbericht n.a.v. reportage Pano op 7/03/2018

8-mrt-2018

Kansspelcommissie blijft bescherming speler centraal plaatsen (8 maart 2018) Naast een preventiecampagne om jongeren te beschermen tegen de gevaren van online gokken tijdens het WK, blijft de Kansspelcommissie (KSC) initiatieven nemen om jongeren en minderjarigen te beschermen: een beter online identificatiesysteem en strengere supervisie van speelruimtes met automaten voor kinderen. ...

Lees meer

KSC op hoorzitting Parlement bij Commissie voor de Justitie

24-jan-2018

Op 24/01/2018 was de KSC te gast bij de Commissie voor de Justitie tijdens een hoorzitting in het Parlement.

De KSC sprak over ...

Lees meer

Welkom

Wilt u nagaan welke kansspelen toegelaten zijn in België? Bent u benieuwd naar de vergunningen die uitbaters van kansspelen nodig hebben? En hoe zit het precies met kansspelen via het internet?

De Kansspelcommissie biedt u graag een antwoord op deze en andere vragen. Sinds 1999 vervullen wij een belangrijke rol qua advies, het beslissen over vergunningen en controle in deze materie. Op deze website vindt u ondermeer informatie over onze bevoegdheden, onze partners en onze wettelijke basis.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, dan kunt u bij ons terecht voor meer informatie. U vindt onze contactgegevens rechts bovenaan elke pagina.

De Kansspelcommissie is ook actief op de sociale media. Volg ons gerust op Facebook en Twitter!

 

 

Aanbevelingen

 • Wist u dat...

  ...loterijen niet onder de bevoegdheid van de Kansspelcommissie vallen? Zo valt de Nationale Loterij onder de wet van 19 april 2002 tot rationalisering van de werking en het beheer van de Nationale Loterij. Alle andere loterijen vallen dan weer onder de loterijwet van 31 december 1851.

 • Wist u dat...

  … spelers die zich vrijwillig laten uitsluiten uit kansspelinrichtingen klasses I en II vaak proberen om er alsnog binnen te geraken? Een correcte registratie in EPIS is dus heel belangrijk.

 • Wist je dat...

  ... l'Institut fédératif des addictions comportementales (IFAC) in Nantes (Frankrijk) een onderzoeksinstituut is voor verslavingsgedrag? Op hun website vindt u interessante bronnen en links.

 • Wist u dat...

  ... een vrijwillige aanvraag tot uitsluiting uit casino’s en speelautomatenhallen door een speler nog dezelfde dag wordt uitgevoerd?

Informatieve nota's voor de sector

Kalender