Kansspelen in tijden van corona

Bescherming van de spelers is in de huidige coronacrisis meer dan ooit van belang. De Kansspelcommissie is zich ervan bewust dat veel mensen dezer dagen plots thuiszitten en te maken krijgen met extra vrije tijd, of dat ze hun werk dreigen te verliezen waardoor een financiële kater lonkt. Hoewel gokken nooit de oplossing is geweest voor een probleem van welke aard dan ook, kan deze situatie ervoor zorgen dat mensen in de verleiding komen om de tijd te verdrijven op het internet, meerbepaald op kansspelwebsites. Bovendien valt de sociale controle bij veel mensen weg omdat ze alleen thuis zitten. Het risico bestaat dus dat nieuwe spelers verslaafd raken of dat oude spelers nog dieper in hun verslaving wegzakken. Het is dan ook van het allergrootste belang dat spelers, en kwetsbare spelers in het bijzonder, niet worden vergeten. Uit het oog betekent niet uit het hart!

 

Hoe kunt u zich wapenen tegen de moeilijkheden die de coronacrisis met zich meebrengt?

1.       Blijf betrokken bij naasten waarvan u weet dat zij het moeilijk kunnen hebben met de extra vrije tijd. Bel hen op, maak het gezellig via videochat, stuur een kaartje.

 

2.       Vraag raad aan professionele hulpverleners. Zij kunnen van op afstand ook zeker de nodige tips geven om op een goede manier om te gaan met de lange periode thuis. Zo blijft het VAD-team beschikbaar voor al je vragen. Alle medewerkers werken van thuis uit en zijn bereikbaar via telefoon en mail. VAD blijft ook bereikbaar op het algemene nummer en e-mailadres (vad@vad.be, 02 423 03 33).

 

3.       Vraag een toegangsverbod aan bij de Kansspelcommissie om u te beschermen. U heeft dan niet langer toegang tot de kansspelwebsites, zodat u ook niet meer in de verleiding kan komen om eraan deel te nemen. Een toegangsverbod kan eenvoudig via e-mail worden aangevraagd.

 

4.       Bel naar de hulplijn SOS Spelen via 0800 35 777.

 

5.       Neem contact op met de Kansspelcommissie voor al uw vragen via info@gamingcommission.be.