Kansspelcommissie schept duidelijkheid over televisie-uitzendingen van online kansspelen

De Kansspelcommissie werd recentelijk gecontacteerd met een vraag tot uitleg over de uitzendingen op de televisie die reclame bevatten voor online kansspelen. Deze reclame -uitzendingen kunnen niet langer worden uitgezonden vanaf 1 juni, datum waarop het koninklijk besluit van 25 oktober 2018 betreffende de voorwaarden voor het uitbaten van kansspelen en weddenschappen via informatiemaatschappij-instrumenten in werking treedt.

 

De betrokken vergunninghouders werden ingelicht dat artikel 1 van het koninklijk besluit bepaalt dat reclame voor kansspelen die via informatiemaatschappij-instrumenten door de houders van een vergunning klasse A+ of B+ worden uitgebaat, uitsluitend toegelaten zijn hetzij op de vergunde website waarop de kansspelen worden uitgebaat, hetzij door middel van gepersonaliseerde reclame in de zin van Boek VI of Boek XII van de Wetboek van economisch recht. De uitzendingen waarvan sprake vallen onder geen van deze toegestane categorieën.

 

Etienne Marique, Voorzitter van de Kansspelcommissie: "Dit verbod is een stap voorwaarts inzake de inperking van reclame voor kansspelen."