Eerste papierloze KSC-vergadering

De KSC houdt op 25 oktober 2017 voor het eerst een 100% papierloze vergadering.

Alle documenten - voorheen integraal uitgeprint en beschikbaar in fardes - zullen elektronisch beschikbaar zijn maar zullen niet langer worden afgedrukt. Bovendien zullen de documenten tijdens de vergaderingen systematisch worden geprojecteerd op de schermen in de vergaderzaal.

 

Tijdens de zittingen van de KSC worden voortaan tablets ter beschikking gesteld van de commissieleden. Op deze tablets kunnen zij alle documenten eenvoudig raadplegen d.m.v. een touchscreen. De medewerkers van het Secretariaat hebben via het intranet ook toegang tot de documenten.

 

Dit alles was mogelijk dankzij het goede werk van de cel ICT van het Secretariaat van de KSC. De cel ICT had voor de implementatie van het gebruik van de tablets 30 dagen nodig. Dit omvat implementatie, documentatie, testen, vergaderingen & project management. De commissievergadering wordt voortaan 100% IT-gestuurd.

 

De KSC trof de beslissing om voortaan uitsluitend digitaal te werken tijdens haar zitting van 11 mei 2016 om zo haar steentje bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen. Voorheen werden voor een dergelijke vergadering maar liefst 25 fardes afgedrukt die ongeveer 160 pagina’s bedroegen. De nieuwe betekent dus een besparing van 4.000 papieren per vergadering. Uitgaand van zo’n 10 vergaderingen per jaar komt dat zelfs neer op 40.000 uitgespaarde papieren.