Recent Nieuws

Zwarte lijst van illegale gokwebsites

6-mei-2015

Hier vindt u de lijst van websites die illegaal zijn volgens de Kansspelcommissie.

Lees meer

Studiedag: Concessies - Convenanten - Adviezen

2-apr-2015

De Kansspelcommissie organiseert  op woensdag 27 mei 2015 een studiedag over concessiecontracten, convenanten en adviezen van de gemeenten. Dit evenement gaat door in de Albert II-zaal van het Paleis der Academiën.

Lees meer

Gokverslaving - Online trainen

19-feb-2015

In februari ging een interessant onderzoek van start waarbij nagegaan wordt in welke mate een online training effectief kan zijn bij het behandelen van gokproblemen. Naast ‘praten’ en ‘pillen’ wordt ‘online trainen’ een hulpmogelijkheid bij verslavingen. Waarom training naast psychosociale therapie? Bij verslavingsgedrag spelen onbewuste processen een belangrijke rol, naast bewuste processen. ...

Lees meer

Wilt u nagaan welke kansspelen toegelaten zijn in België? Bent u benieuwd naar de vergunningen die uitbaters van kansspelen nodig hebben? En hoe zit het precies met kansspelen via het internet?

De Kansspelcommissie biedt u graag een antwoord op deze en andere vragen. Sinds 1999 vervullen wij een belangrijke rol qua advies, het beslissen over vergunningen en controle in deze materie. Op deze website vindt u ondermeer informatie over onze bevoegdheden, onze partners en onze wettelijke basis.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, dan kunt u bij ons terecht voor meer informatie. U vindt onze contactgegevens rechts bovenaan elke pagina.

 

 

 

 

Aanbevelingen

 • Wist u dat...

  ...loterijen niet onder de bevoegdheid van de Kansspelcommissie vallen? Zo valt de Nationale Loterij onder de wet van 19 april 2002 tot rationalisering van de werking en het beheer van de Nationale Loterij. Alle andere loterijen vallen dan weer onder de loterijwet van 31 december 1851.

 • Wist u dat...

  … spelers die zich vrijwillig laten uitsluiten uit kansspelinrichtingen klasses I en II vaak proberen om er alsnog binnen te geraken? Een correcte registratie in EPIS is dus heel belangrijk.

 • Wist je dat...

  ... l'Institut fédératif des addictions comportementales (IFAC) in Nantes (Frankrijk) een onderzoeksinstituut is voor verslavingsgedrag? Op hun website vindt u interessante bronnen en links.

 • Wist u dat...

  ... een vrijwillige aanvraag tot uitsluiting uit casino’s en speelautomatenhallen door een speler nog dezelfde dag wordt uitgevoerd?

Informatieve nota´s voor de sector

Informatieve nota

6-mei-2015

Informatieve nota

1-apr-2015

Informatieve nota

4-mrt-2015