Recent Nieuws

Inperking aantal kansspelinrichtingen II en IV

14-sep-2015

Kansspelinrichtingen klasse II Artikel 34 van de Kansspelwet van 7 mei 1999 stelt dat ten hoogste 180 kansspelinrichtingen klasse II zijn toegestaan. Op heden zijn 179 vergunningen B zijn toegekend voor de exploitatie van 179 kansspelinrichtingen klasse II. De kansspelinrichtingen klasse II beleven economisch moeilijke tijden. Enerzijds is er het te grote aanbod, mede door de groeiende online markt, waardoor de markt is verzadigd. ...

Lees meer

Weddenschappen op virtuele evenementen

13-jul-2015

U vindt hier de nieuwe nota over weddenschappen op virtuele evenementen (1 juli 2015).

Lees meer

Wilt u nagaan welke kansspelen toegelaten zijn in België? Bent u benieuwd naar de vergunningen die uitbaters van kansspelen nodig hebben? En hoe zit het precies met kansspelen via het internet?

De Kansspelcommissie biedt u graag een antwoord op deze en andere vragen. Sinds 1999 vervullen wij een belangrijke rol qua advies, het beslissen over vergunningen en controle in deze materie. Op deze website vindt u ondermeer informatie over onze bevoegdheden, onze partners en onze wettelijke basis.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, dan kunt u bij ons terecht voor meer informatie. U vindt onze contactgegevens rechts bovenaan elke pagina.

 

 

 

 

Aanbevelingen

 • Wist u dat...

  ...loterijen niet onder de bevoegdheid van de Kansspelcommissie vallen? Zo valt de Nationale Loterij onder de wet van 19 april 2002 tot rationalisering van de werking en het beheer van de Nationale Loterij. Alle andere loterijen vallen dan weer onder de loterijwet van 31 december 1851.

 • Wist u dat...

  … spelers die zich vrijwillig laten uitsluiten uit kansspelinrichtingen klasses I en II vaak proberen om er alsnog binnen te geraken? Een correcte registratie in EPIS is dus heel belangrijk.

 • Wist je dat...

  ... l'Institut fédératif des addictions comportementales (IFAC) in Nantes (Frankrijk) een onderzoeksinstituut is voor verslavingsgedrag? Op hun website vindt u interessante bronnen en links.

 • Wist u dat...

  ... een vrijwillige aanvraag tot uitsluiting uit casino’s en speelautomatenhallen door een speler nog dezelfde dag wordt uitgevoerd?

Informatieve nota´s voor de sector

Informatieve nota

10-sep-2015

Informatieve nota

1-jul-2015

Informatieve nota

3-jun-2015