Recent Nieuws

Zwarte lijst van illegale gokwebsites

12-mrt-2014

Hier vindt u de lijst van websites die illegaal zijn volgens de Kansspelcommissie.

Lees meer

Publicatie KB bijdragen

25-feb-2014

Het koninklijk besluit dat de bijdragen bepaalt voor 2014 werd gepubliceerd op 25 februari 2014. Het secretariaat van de Kansspelcommissie zal zo snel mogelijk alle verzoeken tot betaling van de bijdrage verzenden. Gelieve ons dan ook pas hierover te contacteren als u of uw klant nog niets ontvangen hebben op 10 maart 2014.

Lees meer

Verplichte banner op goksites

21-jan-2014

In navolging van de brief van 17 december 2013 die gericht is aan alle Belgische online kansspeloperatoren, met als onderwerp het op een zichtbare plaats ter beschikking stellen van informatie over gokverslaving en adressen van hulpverleners in België, vindt u hier de afbeelding die onder de inschrijvings- en/of verbindingstabbladen van alle erkende goksites moet geplaatst worden.

Lees meer

Wilt u nagaan welke kansspelen toegelaten zijn in België? Bent u benieuwd naar de vergunningen die uitbaters van kansspelen nodig hebben? En hoe zit het precies met kansspelen via het internet?

De Kansspelcommissie biedt u graag een antwoord op deze en andere vragen. Sinds 1999 vervullen wij een belangrijke rol qua advies, het beslissen over vergunningen en controle in deze materie. Op deze website vindt u ondermeer informatie over onze bevoegdheden, onze partners en onze wettelijke basis.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, dan kunt u bij ons terecht voor meer informatie. U vindt onze contactgegevens rechts bovenaan elke pagina.

 

 

 

 

Aanbevelingen

 • Wist je dat...

  ... l'Institut fédératif des addictions comportementales (IFAC) in Nantes (Frankrijk) een onderzoeksinstituut is voor verslavingsgedrag? Op hun website vindt u interessante bronnen en links.

 • Wist u dat...

   … spelers die zich vrijwillig laten uitsluiten uit kansspelinrichtingen klasses I en II vaak proberen om er alsnog binnen te geraken? Een correcte registratie in EPIS is dus heel belangrijk.

 • Wist u dat...

  ...een vrijwillige aanvraag tot uitsluiting uit casino’s en speelautomatenhallen door een speler nog dezelfde dag wordt uitgevoerd?

 • Wist u dat...

  ...loterijen niet onder de bevoegdheid van de Kansspelcommissie vallen? Zo valt de Nationale Loterij onder de wet van 19 april 2002 tot rationalisering van de werking en het beheer van de Nationale Loterij. Alle andere loterijen vallen dan weer onder de loterijwet van 31 december 1851.

Informatieve nota´s voor de sector

Informatieve nota

2-apr-2014

Informatieve nota

12-mrt-2014

Informatieve nota

5-feb-2014